Visit Page
Πατήστε το πλήκτρο "Enter" για να μεταβείτε στο περιεχόμενο

Μήνας: Μάιος 2016

Το Αυτοκίνητο και το Πορτοφόλι Μας

Έλληνας και Αυτοκίνητο: μία ιστορία που όπως όλα τα καλά ερωτικά δράματα, περιέχει πόθο, εμμονή, περηφάνια, ακραίες συμπεριφορές, θυσίες και κακές επιλογές, αγαλλίαση και απογοήτευση. Μπορεί το αυτοκίνητο να αποτελεί εδώ και δεκαετίες το πιο συνηθισμένο αντικείμενο επίδειξης πλούτου σε όλο τον κόσμο, αλλά θα συμφωνήσετε και εσείς ότι για τον Έλληνα η ιδέα αυτή είχε τερματίσει το κοντέρ (lol). Για τον νέο φοιτητή μπορεί να ήταν το ακριβότερο δώρο των γονιών του, ενώ για τον νέο εργαζόμενο η πρώτη μεγάλη αγορά του. Η επαγγελματική άνοδο μας οδηγούσε (LOL) να αγοράζουμε πιο εντυπωσιακά και ακριβά οχήματα, ενώ και σε πολλούς γάμους τα πεθερικά έκαναν δώρο ένα αστραφτερό SUV “για τα παιδιά που είναι στο δρόμο” (έλα, φτάνει πια).

6 σχόλια

Η Δύναμη της Συνήθειας

Πολλές φορές, όταν σκεφτόμαστε τα οικονομικά μας (και αφού ξεπεράσουμε την αρχική μελαγχολία) μπορεί να φανταζόμαστε τι ωραία θα ήταν εάν είχαμε αρκετά χρήματα στην άκρη, για να πραγματοποιήσουμε τις μεγάλες μας επιθυμίες. Όλα αυτά τα όνειρα όμως τελειώνουν απότομα, μόλις ρίξουμε μία ματιά στο βιβλιάριο της τράπεζας… και ξαναμελαγχολήσουμε.

Τι θα σκεφτόσασταν όμως, αν κάποιος σας έλεγε ότι μπορείτε να κάνετε τα όνειρα σας πραγματικότητα… πληρώνοντας μόνο έναν καφέ;

Αφήστε ένα σχόλιο

Budget χωρίς Σταθερό Εισόδημα

Μέχρι τώρα έχουμε ήδη πει αρκετά σχετικά με το πως να φτιάξουμε και να παρακολουθούμε έναν προσωπικό προϋπολογισμό για το πορτοφόλι μας. Συζητήσαμε πως ένα καλό budget μπορεί να μας σώσει από τις οικονομικές δυσκολίες μας, είδαμε πως να σχεδιάσουμε ένα απλό ή ένα σύνθετο πλάνο για τα έξοδα μας, και είδαμε και κάποια budget apps για τον υπολογιστή και το κινητό μας που μπορούν να μας βοηθήσουν πολύ στην προσπάθεια μας. Με λίγα λόγια, έχουμε πια όλες τις βάσεις για να αρχίσουμε με την δική μας προσπάθεια προϋπολογισμού.

Σε όλες τις προηγούμενες συζητήσεις μας όμως κάναμε πάντα μία σημαντική υπόθεση: ότι έχουμε ένα τακτικό και σταθερό μηνιαίο εισόδημα, πάνω στο οποίο μπορούμε να στήσουμε το προσωπικό μας πλάνο. Τι γίνεται όμως όταν αυτό δεν ισχύει;

3 σχόλια